Wednesday, January 26, 2011

Usaha Tangga Kejayaan!

Posted by Chilla Jamaludin at Wednesday, January 26, 2011
Reactions: 
0 comments
Sedikit kecewa kerana ape yg dirancang tidak menjadi..erm,harus diingat KITA YANG MERANCANG TETAPI TUHAN YANG MENENTUKAN SEGALANYA..mungkin ade hikmah nye. Sebenarnye tak kesah sgt tapi tak suka la kne marah..nk menghadap Abg Chai & Ayahanda.



HIV test kne postpone cz chilla xwat appointment..maksudnye nk reg nikah pon kne postpone gak.huhu. xdapat tarikh cantek. Xcantek pon xpela,janji hati senang & penuh rela. Itupon atas jase mummy nk call klinik kre dia nk back up blk cz b4 diz asyik ckp xyh wat appointment cz mase angah dulu walk in je..tu yg smlm chilla tension till chilla tercakap “tu 2tahun yg lalu la!”. Seb bek terus dapat tarikh yg ok gak..thanx mummy. Skang ni x tau pe respon Abg Chai & Ayah..cz dorg tu slalu bz takot time xkne kang sia2 kne mrh blk..erm,redha jela cz ni kn keputusan utk mse depan cz u have to choose only 1!



Yg happy nye ble smlm chilla view facebook dapatla 1 butik yg wat henna ke rumah. Tetibe tadi terus dapat call yg pemilik henna tu kate dia free pada tarikh tersebut..harga pon berbaloi..dengan hanye RM120 boleh pkai pada 5 pasang tgn..corak yg tiada limit & sekiranya ade pertambahan corak yg bkn design dia pon xde adding cost! Sungguh berbaloi..impian ku tercapai..

Friday, January 14, 2011

3 bulan 2 hari & beberapa jam,minit dan saat..

Posted by Chilla Jamaludin at Friday, January 14, 2011
Reactions: 
2 comments
Waktu berjalan amat pantas..
Sedar xsedar masa berlalu meninggal aku..
Masa itu tidak menunggu..

Ayahku mula bising pasal daftar nikah n HIV test..
aku plan nk wat dalam bulan Feb ni then terus anta kt Pejabat Agama..
Nape? da terlewat sangat ke..
Rungutan beberapa orang ttg persiapan aku wat aku lebih gementar..
Lagi pening bila memikirkan beberapa "supplier" yang membatalkan "agreement" di saat akhir atau dorg xupdate aku langsung even aku hantar email..
nak cari HENNA lg susah..
mne ade org yg wat henna dtg ke umah charge RM150 je..
ade pon sampai rm400..
rse cm xberbaloi la..
kwn2 ade suggestion??

dengan baju nikah pon xtempah lagi..
insyallah sabtu ni..
but ble da cmni aku rase aku cm sambil lewa plak.


bende yg still PENDING yg aku rse xsesuai lgsg pada saat2 getir ni :
  • Baju nikah
  • Kad kahwin
  • Confirm Pelamin & catering
  • Henna
  • Daftar nikah
  • MC & org bce doa
  • Barang hantaran

Ya tuhan ku,ampuni la dosa2 hambamu yg terlampau banyak ni..
da xlarat nk pikir..
lg2 dapat en tunang yg lbh fokus pd kerja..aish.
minta2 after nikah dia akn lbh fokus pd aku yg sgt gedik ni. AMIN.