Wednesday, May 25, 2011

my BLOGIVERSARY!

Posted by Chilla Jamaludin at Wednesday, May 25, 2011
Reactions: 
0 comments


Sedar xsedar sudah setahun "mydayisnotlikeu" di alam maya..
Alhamdulillah..


Sebenarnye dalam bulan 5 tahun ini banyak keberkatan yang Chilla dapat..
Seperti ;
  • Hamil
  • Naik gaji
Chilla xmo ape2 jz nk Makan,Makan n makan..
So anyone want to treat me?

Friday, May 20, 2011

Rezeki dari ALLAH

Posted by Chilla Jamaludin at Friday, May 20, 2011
Reactions: 
0 comments
Seminggu yang lepas Chilla mengalami masalah kesihatan yang tidak stabil.

ü  Sakit kepala
ü  Sakit perut cm sengugut
ü  Kerap buang air
ü  Angin/Lenguh badan
ü  Loya
 
Lagi teruk bile Cuti Hari Wesak chilla sakit perut cm cirit birit  & muntah..

Dialog bersama encik Chairil ...
En Chai : Sayang ok x ni?
Chilla : Erm,xtau la..
En Chai : Pewut cm keras je ni..ade baby ye.
Chilla : (hanya mampu tersenyum menahan sakit)
En Chai : Ptg t kte g klinik la
Chilla : Ala, watpe? Nk ckp sakit pe kt doc t?
En Chai : (garu kepala)


Petang tu kami g ke KLINIK KITA, Pandan Jaya..
Di meja pendaftaran..
Nurse : Sakit ape ye?
Chilla & En Chai : (saling memandang..senyum)
Chilla : Ntah..sje nk check.
Nurse : Mne bley sje2
En Chai : Xsehatla..xsedap badan.

Time masuk bilik doc..

Doc : ye Puan Adila, sakit ape ni..
Chilla : Erm..(nervous,tangan da sejuk..pandang Abg Chai)
             Badan saya banyak angin..selalu nk kne urut. Sakit belakang. Period da xdtg...bla3x.
Doc : Da wat Urine Test?
Chilla : (pandang En Chai) belum..
Doc : Nape xcheck? Cmtu wat Urine Test la..
Chilla : erm..ye ke? Dalam hati  (kte bru first time mne la tau perlu ke check, nk mrh org plak)

Klua ke ladies. Sambil menunggu giliran lagi sekali (seb bek xramai orang)
Chilla : Syg,cmne klw xde?
En Chai : Bug yakin mesti ade punye!
Chilla : (eh,excited nye dia ni!huhu)

Masuk kembali dalam bilik doc..
Chilla : xde ye..(pandang manje pd doc)
Doc : Sape kate xde, bile last period? Brape hari period? Bile kawen?
Chilla : last month 6hari je..8 April.
Doc : Da hampir 5minggu ni.. tapi bagus juga awak tau simptom2 awal ni at least bley berdoa & jaga kesihatan.
Chilla : Ok (masih blur)

Alhamdulillah..

Tuesday, May 17, 2011

Sebulan bergelar PUAN

Posted by Chilla Jamaludin at Tuesday, May 17, 2011
Reactions: 
0 comments
Pejam celik sudah hampir sebulan Chilla bergelar isteri..
Xsangka sudah bergelar ISTERI dan bertukar panggilan dari CIK menjadi PUAN..
Bersyukur kehadrat ilahi dipertemukan jodoh yang baik..

Suami yang :-
ü Memahami
ü Pandai mengambil/menjaga hati
ü Rajin menolong
ü Tidak cerewet dengan persiapan diri & masakan saya
 
Alhamdulillah..

Bila sudah bergelar Puan, sudah tentu tujuan hidup ini lebih matang..
Chilla pernah tersentap dengan ucapan seorang kenalan bila dia berkata..
 “Awak dah nak kawen, sure awak dah tua kan?”
Erm, berkahwin pada usia awal 20an ini sudah menjadi normal pada zaman ini sebenarnye.
Chilla betul2 xsuka bila dia berkata begitu..sungguh close minded!
Kne tengok juga perbezaan pembesaran Chilla dengan yang lain..
Bukan nak bangga diri..

Just nk terangkan yang Chilla rse Chilla nk nikah pada usia ini sebab :-

ü Chilla rse Chilla dah jumpe dgn calon suami yang sesuai
ü Chilla malas nk bercinta lama
ü Chilla sudah ade sumber pendapatan yang bermula sejak 2009 lagi
ü Chilla sgt disiplin dlm menyimpan duit, setahun simpan da bley dapat RMxx,xxx.00. So bile da ade duit sure da bley kawen kn?huhu (itu syarat yg diberikan oleh mummy)
ü Chilla dapat restu mummy  n  daddy.. (Mummy sgt ske menantu dia!!!)
ü Mummy sudah 60-an so Chilla nk bg dia rse jaga cucu sendiri
ü Yg penting Chilla sudah sedia bergelar Isteri dan Ibu.

Sebenarnya paling penting kne kenal diri..
muhasabah diri ape yg kte inginkan dalam kehidupan ini..
Kalau rse masih inginkan keseronokan, enjoy la..byk kn berkawan, byk kn kumpul duit.
Chilla rse Chilla da penat rse seronok itu..
Keseronokan yg tidak kekal..
Keseronokan yg kelihatan satu pembaziran..
Jz gaji lebih 4k & melancong overseas je belum wat lg..
Xpe,insyallah rezeki akan ade..
Sebut pasal rezeki, Chilla slalu teringat pesan seorang sahabat yg plg Chilla sayangi..FARDHIAH RAHAH.

“Bile jumlah keluarga/ikatan bertambah dari satu menjadi dua, dua menjadi tiga..insyallah rezeki turut bertambah dari satu menjadi dua, dua menjadi tiga. Tuhan saje yang tau..tiada sape boleh tentukan arah hidup kite melainkan kte yg ingin ia jadi begitu..Berdoa & bertawakal. Insyallah yg terbaik utk kte”

Doakan kebahagiaan kami..AMIN.