Wednesday, February 23, 2011

Risau..risau..risau..risau!

Posted by Chilla Jamaludin at Wednesday, February 23, 2011
Reactions: 
2 comments
Kenape aku skang bercelaru sangat..blur? Lagi 44 hari lagi bersamaan dengan 6 minggu je lagi..ni bukan masalah aku dengan CHE CHAIRIL ASRUL BIN CHE DIN. Ni masalah dalaman aku sendiri..emosi yang entah ape2.


Benda yang xselesai lagi :

  • Karikatur utk BUNTING (DONE)

  • Remind sume vendor : Mini muffin, CupcakeCHEK, Jemari Kreatif, Sweetdesign & NoorCollection. (DONE)

  • Beli setem & pos kad pada kawan-kawan. (lagi 2 trip for selangor area)

  • Daftar NIKAH! (parents da hantar kan td..alhamdulillah)

  • Bayar duit DEWAN. (DONE)

  • Bayar 80% duit SRI PAYUNG.

  • Beli kasut & perfume. (DONE)

  • Hantar brg hantaran ke Bangi.

  • Nak outdoor photoshoot kt ne?

  • Settle kesemua bayaran dengan SATRI, TROPICA MELOR & SRI PAYUNG.



Banyak kan? Hope yang highlight tu settle before chilla masuk keje baru.

Keje baru ni bukanlah masalah but bila ade pilihan lain tu wat chilla cepat berubah hati..xsemestinya company sekarang ni xbagus but dalam rela paksa chilla perlu buat keputusan yang terbaik untuk kehidupan yang akan datang..pada awal pekerjaan di sini chilla pernah cakap ni tempat terakhir chilla akan bekerja & memang chilla xpenah pikir nak cari keje lain da..tetiba ade satu company ni call kate nak interview..masalahnye company ni chilla anta resume sebelum chilla masuk keje cni lg..mase nak wat keputusan tu berperang gak la dengan perasaan sendiri..tapi akhirnye chilla pilih pekerjaan baru ini..ade dua sebab nape chilla berubah arah.

Dapat bidang yang chilla idamkan sejak sekolah lagi but sepanjang 2tahun bekerja ni asyik dapat akaun je but now da dpt SECRETARY. Chilla akan jadikan ia sebagai asas permulaan kerjaya.

Hari minggu chilla amat menyeronokkan kalau dapat berehat bersama keluarga.

tentang masa depan chilla malas nk pk sgt sekarang..pasrah & redha dgn ketentuan-NYA.



Sebenarnya..

Kita tidak dapat mengubah masa lalu

Kita tidak dapat mengubah tingkah laku orang

Kita tidak dapat mengubah apa yang pasti terjadi

Satu hal yang dapat kita ubah

adalah satu hal yang dapat kita kontrol,

dan itu adalah sikap kita.

Aku semakin yakin bahawa hidup adalah

10 persen dari apa yang sebenarnya terjadi pada diri kita,

dan 90 persen adalah bagaimana sikap kita menghadapinya.