Wednesday, June 30, 2010

Planning yg very sistematik pd bln 6

Posted by Chilla Jamaludin at Wednesday, June 30, 2010
Reactions: 
0 comments
Spt yg u all sume tau, bln JUNE ni kan sepatotnye Chilla selesaikan :
  • Jemput my parents in law which is Abg Chai nye parents dtg ke umah nk bincang lg pasal kawen2 nih.
  • After dat baru la bley order kad kt USOPHOTO, mayb budget dlm 500 je. Hope bley dpt diskaun lg la kn en AZLI/EJAL!huhu
  • Doorgift *da survey kt MARRYME2U,nk booking 2 bende dr vendor tuh*
  1. Perancangan pertama sudah terjadi pada 19 JUNE 2010. Ada baiknye wat meeting ini cz xmo la nk blkgkan org tua even kte da ade plan sendiri. At least dorg tau ape yg lbh n krgnye dgn plan yg ktorg wat. thanx 4 my parents & future PIL!
  2. Smlm kami da g ke USOPHOTO utk update pasal kad kawen, deposit da byr but design bru nk anta. sng cte kad kami lbh krg cm ni la.
  3. Mayb dat was d first time customer anta design sendiri datz y en Azli smlm kelihatan agak blur..yela akoo xminat design yg klasik2 neh.huhu. Alhamdulillah kami akan diberikan harga yg istimewa dan free bunting dr mereka kerana byk menggunakan khidmat dorg spt photographer,videographer & kad. Hopefully harge yg diberi sesuai dgn budget kami.
  4. 2nite kami ade operasi utk mengambil box yg di order dr kak dell
    jgn spt "indah khabar dari rupe" udah la. Pk +ve k!!!!
  5. Sok chilla update pasal box ya. Insyallah.

Monday, June 21, 2010

Seminggu punye kesah..

Posted by Chilla Jamaludin at Monday, June 21, 2010
Reactions: 
0 comments
Hee readers..sory seminggu xupdate!huhu
Neway laz week chilla wat preparation utk parents Abg Chai dtg ke umah..
Bkn big preparation pon..but :-
  • kne soh mak bli sotong,udang,ayam,ikan pelbagai utk jamu tetamu
  • chilla kne decide nk bli gift pe utk ma Abg Chai but lazly Chilla beli di bwh ni di minimuffin tq to kak ct!
  • kne confirm dgn ayah btl2 cz dia very bz man ok!
  • bli bhn2 utk desert..make by me,of course! (pulut mangga rse nye org klate ske x?hihi)
  • oleh sbb kami berdua ada claz on dat day terpakse mak bertungkus lumus sorg2..cian mak.

Act,kedatangan parents Abg Chai kali ni adalah utk membentangkan wedd plan kami..sgt xske cz kami masih perlu mengurangkan perbelanjaan..TIADA PELAMIN RUMAH,OK!! (chilla sgt geram cz bende ni kami da well planned da tetbe di bantah oleh org yg x support pe2 pon..duit kami,sketu kami la! bley x cmtu?huhu). Hopefully kewangan kami akan ok selama 5 bulan lagi utk menunggu bln disember..dgr cte Ayh Abg Chai nk support sket..tima kasey pak cik..muahx! (Abg Chai jgn marah ye..kasi kiss pak cik sket) Bkn pe..ble ade pihak yg support at least kami rse ade org yg membantu kami,beri sokongan pada kami utk mendirikan masjid. AMIN.

Friday, June 11, 2010

Jz nk SHARE

Posted by Chilla Jamaludin at Friday, June 11, 2010
Reactions: 
2 comments
STORY NI AKOO SHARE DR http://farraoshin.blogspot.com/

Bismillahirrahmanirrahim..



Huh! memang hampeh punya yahudi!! Rupanya kat pc atau laptop kita ni ada lambang kemenangan zionis. Saya pun baru sedar bila check tadi.

Jom kita delete lambang tu sama-sama! Follow instruction bawah ni:

Klik~

1) My computer
2) klik "c"
3) Program file
4) Microsoft Office
5) MEDIA
6) CAGCAT10
7) J0285926.WMF~~~~~~~~~~~~SILA DELETE!!!

Yahudi punya kepala otak banyak geliga. Kita la selalu tak sedar. Bila tengok lambang tu tadi, uhh..memang bangsat la israel ni..licik sungguh!

Jom pakat delete..



Akoo pon bru perasan td..hurm,bersamalah kte bersatu amr ma'aruf nahi mungkar!

Ceriter minggu nie

Posted by Chilla Jamaludin at Friday, June 11, 2010
Reactions: 
0 comments
xberapa menarik sebenarnye..
terase lambat plak bln 6 ni..
Abg Chai da resign dari Affin cz nk join pak ciknye biznez..
Cian plak tgk dia melepet kat umah sementara nk tggu nex week start keje baru tu..
But yg beznye dia dpt anta akoo g keje ari2 ,"hariku bermula dgn bertemu si dia" huhu..

Akoo?tgh mencari kerja baru..
Sbnrnye bkn nk cr sgt,klw bley nk stay cni smpi aku nikah but..
Xtau la..
Susah bekerja kt company yg xtau nk hargai staf ni..
Bkn la kronik sgt but company Melayu for sure..
Doakan yg terbaik untuk aku wahai readers sekalian.

Pasal kawen..
(i) Smlm g fitting bju sanding..
Kelmarin call kate baju yg saiz aku da siap..
Tetbe smlm kluar bju len plak..sgt bsr dan xlawa plak 2..
Come on la..aku byr ribu riban kot..
kot ya pon bg la yg setara dgn pe yg aku byr..
nk cancel da byr deposit la plak kn..
Tawakal je la.

(ii) spt yg korg tau bln ni kan bln utk settle kn doorgift & kad kawen..
erm,actually mmg da wat decision da jz blm finalize dr pihak kedua parents..
ura-ura mengatakan yg kami akan memilih box yg cute dr MARRYME2U, cookies dr CUPCAKESCHEK & muffin yg pelbagai perisa dr MINIMUFFIN..
ada beberapa supplier lg yg turut menyumbang pd bahagian doorgift ni..
kad plak kami terpaksa, terpaksa OK!
pilih !! cz kami da terbayar deposit utk giftbox yg terpaksa gak di cancel kn so kami replace dgn deposit untuk kad..
xpela nk wat kad watpe nk mahal2 kn? pas majlis akn ke tong sampah gak nsbnye..

resah je hati ni xtau nape..bye.




Friday, June 4, 2010

Cincin Perkahwinan..

Posted by Chilla Jamaludin at Friday, June 04, 2010
Reactions: 
2 comments
Smlm akoo berjanji dgn Abg Chai jmpe di KLCC..plan nk g survey n klw berkenan beli trs cincin di Pak HABIB @ Tokei TOMEI. Abg Chai kate nk pilih yg plg murah..yg murah di Pak HABIB. But oleh sbb saiz jari Abg Chai yg terlampau Debab membuat kn MyEm0.Com pd Pak HABIB.huhu

Nex 15 minit singgah ke Tokei TOMEI..MyEm0.Com bosan sgt tgk design cincin lakinye..tade color langsung!

Finally,Abg Chai kate, "kte g je la SRI PINANG "MyEm0.Com. Akoo ske cz SRI PINANG ni design agk ISLAMIC sket. Lgpon berbaloi dgn harga nye..nk resize amik mse 2 mggu je. Nk ukir nme tmbh rm15. sgt jimat!!!


Dlm perjalanan blk..Abg Chai bersuare, "biarlah cincin perkahwinan tu sekali seumor hidup je..Bee xkn mnta hadiah pe2 dr syg even bertahun kte akn sambut anniversary..itu bg Bee but utk syg,klw syg ske Bee akn beli kan klw Bee mampu saat tu " kre cmni la ayt Abg Chai kpd akoo smlm..akoo sgt MyEm0.Com TERHARU!!!

Wednesday, June 2, 2010

Kekesalan..

Posted by Chilla Jamaludin at Wednesday, June 02, 2010
Reactions: 
0 comments
Hurm,arini Pak Mail (H.O.D akoo) wat confession yg syarikat akn buang pekerja oleh sebab masalah kewangan syarikat makin kritikal. Akoo rse akoo termasuk dlm list tu cz td dia tanye Chief akoo either dia bley wat keje sorg@x..dlm ati ni,confirm akoo!!! Argh..pe la salah akoo,dulu mse perlukan akoo nk soh akoo mask keje ni cpt je..now nk buang pon cpt je. Mmg la akoo ckp akoo xkesah but dlm ati ni..
MyEm0.Com
  • nk cr keje kt ne?
  • cmne dgn sumber kewangan majlis ku 6t? da tentu akoo share dgn Abg Chai.
  • keje baru of cz kne mula dr bwh blk..bosan nye..cmni ble nk nek pangkat klw asyik tkr keje je??

Sebenarnya ble da jd bende cmni bru akoo rse nyesal sgt xamik keje yg Abg Chai offer kt bank tu..yela mse tu akoo bley ckp kt mak, "xpela mak,takot 6t kne bls budi plak..biarlah ila amik pe yg ila usaha kan".. mse kejadian tersebut Abg Chai blm risik akoo lg datz y la akoo ckp cmtu..now dia nk jd suami akoo da.

But td akoo da inform kt Abg Chai..dia sanggup tlg akoo lg..Oh my dear,thanx so much!!